Деветото издание на Международната камерна музикална академия ще се проведе от 7-ми юни

...
Деветото издание на Международната камерна музикална академия ще се проведе от 7-ми юни
Коментари Харесай

Стартира Деветата международна камерна музикална академия в Кюстендил

Деветото издание на Международната камерна музикална академия ще се организира от 7-ми юни до 27-ми юни 2019г. в гр. Кюстендил. Организатори на проявата са читалище „ Братство 1869 ”, Илинойски Уеслиън университет – Съединени американски щати и читалище „ Пробуда 1961 ” гр. Кюстендил. Изпълнителен шеф е Иван Андонов, а живописен шеф - Нина Гордан.

Тази година участници са 13 студенти и 5 преподаватели от Съединени американски щати, 10 ученика и 6 преподаватели от гр. Кюстендил, 12 студенти и 7 преподаватели от Държавната музикална академия - София.
В програмата са включени майсторски класове, лекции и концерти в градовете Кюстендил, София, Перник, Дупница и други В академията ще преподават изявени имена в класическата музика  от България и Съединени американски щати като проф. Йосиф Радионов, проф. Анатоли Кръстев, проф. Владислав Григоров, Нина Гордън, Лиса Нелсън и други
По време на престоя си, гостите от Съединени американски щати ще имат опция да се срещнат с богатото културно-историческо завещание на кюстендилския район и страната.
Програмата на Музикалната академия можете да намерите на интернет страницата на читалище „ Братство 1869 “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР